Garage

Mark Fletcher is een succesvol internet-entrepeneur. Twee van zijn internetstart-ups zijn voor miljoenen dollars overgenomen. Hij heeft recent zijn persoonlijke lessons learned uiteengezet voor ontstaan en opbouw van een internetstart-up. Onder de titel ‘Garage Philosophy’ geeft hij de volgende tips voor startende entrepreneurs; een verhaal over innovatie in het internettijdperk:

 1. Passie voor het idee. Je moet vol passie mee je idee bezig zijn. En omdat je er al je tijd aan gaat besteden, moet je er ook plezier aan beleven.
 2. Goedkope technologie. Het is een ideale tijd om nu een nieuwe internetservice te beginnen. Zowel hard- en software als bandbreedte worden goedkoper.
 3. Hou het simpel. Kom met een simpel product, simpel voor de gebruikers en simpel wat betreft onderliggende technologie.
 4. Kom snel en vaak met nieuwe releases. Het is erg belangrijk om regelmatig met nieuwe features en verbeteringen te komen. Dit bouwt goodwill op bij je gebruikers.
 5. Betrek je gebruikers. Je gebruikers hebben vaak goede ideeën, waar je zelf niet zo gauw opgekomen zou zijn. Zij kijken anders naar jouw product; maak hier gebruik van.
 6. Houd iets achter de hand. Een bijverdienste beperkt het risico.
 7. Gebruik je sociale netwerk om contant geld op te halen. Je vrienden en familie zijn je beste supporters.
 8. Gratis diensten = minder druk. Als je kosten in rekening brengt, krijgen gebruikers meteen veel hogere verwachtingen op het gebied van prestaties, kwaliteit en klantenondersteuning.
 9. API’s voor webservices zijn een goede zaak.
 10. Vind goede hulp, zoals een advocaat en een systeembeheerder. Goede mensen om je heen zullen je leven gemakkelijker maken, en dat geldt met name voor een goede systeembeheerder.
 11. Besteed uit wat je niet zelf kunt of wilt doen, zoals ontwerp, graphics, enzovoort.
 12. Pas je voortdurend aan aan veranderende eisen. Een hedendaags systeem kan compleet anders zijn dan het systeem dat 1 of 2 jaar geleden nog modern was.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nederlandse Automarkt Krachtig in 2024, Tesla Leidt de Weg

Het begin van 2024 brengt goed nieuws voor de Nederlandse automarkt, met…

EU Richtlijn over Binnenlandse Clearing Zet Debat In Gang Onder Bankinstellingen

In de vroege uren van vanochtend heeft de Europese Unie consensus bereikt…

Een Unieke Aanpak: Hoe PFZW Omgaat met Russische Investeringen Temidden van Mondiale Spanningen

Na de Russische invasie van Oekraïne stonden pensioenfondsen in heel Europa voor…

De vastgoedmarkt in Nederland

De vastgoedmarkt in Nederland heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke transformatie ondergaan,…