Benieuwd naar het laatste nieuws in de wereld van cryptocurrency? Hier is een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en trends die van invloed zijn op Bitcoin, blockchain-technologie, DeFi, NFT’s, Web3 en crypto-regelgeving.

  1. BlackRock en Fidelity’s BTC ETF’s maken golven in Debuutmaand: BlackRock en Fidelity’s spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) hebben de krantenkoppen gehaald door meer activa aan te trekken in hun eerste maand van handel dan welke ETF dan ook die in de afgelopen drie decennia in de Verenigde Staten is gelanceerd. Gegevens van Bloomberg Intelligence tonen aan dat zowel BlackRock’s IBIT als Fidelity’s FBTC elk meer dan $3 miljard aan activa hebben verzameld binnen slechts 17 handelsdagen, wat een opmerkelijke prestatie markeert. In tegenstelling tot veel andere ETF’s op de lijst, die afhankelijk waren van één investeerder voor hun beheerde activa, hebben de ETF’s van BlackRock en Fidelity consistente instromen gezien van verschillende investeerders sinds hun lancering, wat hen onderscheidt van de rest.
  2. Kraken breidt uit met registratie in Nederland: De toonaangevende Amerikaanse cryptocurrency-beurs Kraken heeft haar Europese aanwezigheid verder uitgebreid door een virtuele activaprovider (VASP) licentie te verkrijgen in Nederland. Deze goedkeuring van de Nederlandse Centrale Bank stelt Kraken in staat om een scala aan uitwisselings- en transferdiensten aan te bieden, inclusief bewaar- en walletdiensten, in Nederland. Met Nederland dat een bloeiende startup- en technologiesector heeft, samen met een hoge adoptiegraad van crypto onder haar burgers, ziet Kraken deze uitbreiding als een strategische zet om in te spelen op de groeiende marktvraag in Europa.
  3. Rapport van het Amerikaanse Ministerie van Financiën benadrukt Cash als Primaire Methode voor het Witwassen van Geld: In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, benadrukt een gedetailleerd risicobeoordelingsrapport van het Amerikaanse Ministerie van Financiën dat cash, in plaats van cryptocurrencies, de voorkeursmethode blijft voor het witwassen van geld door criminelen en transnationale organisaties. Het rapport benadrukt de anonimiteit, stabiliteit en wijdverbreide acceptatie van cash als belangrijke factoren die de voortdurende gebruik van cash in illegale activiteiten stimuleren. Hoewel cryptocurrencies aandacht hebben gekregen vanwege hun potentiële gebruik in het witwassen van geld, suggereert het rapport dat hun rol in illegale financiering minimaal blijft in vergelijking met traditionele op cash gebaseerde methoden.

Conclusie: De ontwikkelingen van vandaag in de cryptowereld bieden waardevolle inzichten in het zich ontwikkelende landschap van digitale activa en regelgevingsdynamiek. Van het opmerkelijke debuut van BlackRock en Fidelity’s BTC ETF’s tot de strategische uitbreiding van Kraken naar Nederland en het lopende debat over het witwassen van geld, deze gebeurtenissen onderstrepen het belang van geïnformeerd en waakzaam blijven in de altijd veranderende wereld van crypto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nederlandse Automarkt Krachtig in 2024, Tesla Leidt de Weg

Het begin van 2024 brengt goed nieuws voor de Nederlandse automarkt, met…

EU Richtlijn over Binnenlandse Clearing Zet Debat In Gang Onder Bankinstellingen

In de vroege uren van vanochtend heeft de Europese Unie consensus bereikt…

Een Unieke Aanpak: Hoe PFZW Omgaat met Russische Investeringen Temidden van Mondiale Spanningen

Na de Russische invasie van Oekraïne stonden pensioenfondsen in heel Europa voor…

De vastgoedmarkt in Nederland

De vastgoedmarkt in Nederland heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke transformatie ondergaan,…