Bedrijfsovername

Nederlandse ondernemers zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Eén op de drie ondernemers vindt het nu een goed moment om een ander bedrijf aan te kopen (34%) óf hun eigen bedrijf te verkopen (33%). Dat blijkt uit de nieuwe driemaandelijkse Europese overnamemonitor.

Overnamekantoor Marktlink heeft een verdubbeling van het aantal opdrachten ten opzichte van een jaar geleden, en verwacht een golf aan transacties omdat er veel ondernemers klaar zijn hun bedrijf te verkopen. 34% van de mkb’ers verwacht dat de Nederlandse overnamemarkt nog dit jaar verder zal aantrekken.

Ondernemers stoppen niet altijd met hun bedrijf vanwege de leeftijd of omdat ze toe zijn aan wat nieuws. Zij kunnen daartoe ook aangezet zijn door andere ondernemers die kapitaal en kennis aan hun bedrijf willen toevoegen of nieuwe markten willen betreden om sneller te kunnen groeien.

Middellange termijn ook rooskleurig

Ook de middellange termijn ziet de Nederlandse mkb’er rooskleurig: 48% is van plan binnen vijf jaar te verkopen, en 78% wil een ander bedrijf aankopen.

Belgische ondernemers zijn het meest positief over de overnamemarkt. 63% van de ondervraagde ondernemers in België vindt het een goed moment om een bedrijf te kopen en 35% zegt de afgelopen twaalf maanden wel eens nagedacht te hebben over verkoop van hun bedrijf. Ook ondernemers in het Verenigd Koninkrijk zijn positief over de overnamemarkt. In de afgelopen twaalf maanden heeft 31% van de Britse ondernemers over een verkoop nagedacht en 47% heeft nagedacht over een aankoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

EU Richtlijn over Binnenlandse Clearing Zet Debat In Gang Onder Bankinstellingen

In de vroege uren van vanochtend heeft de Europese Unie consensus bereikt…

Nederlandse Automarkt Krachtig in 2024, Tesla Leidt de Weg

Het begin van 2024 brengt goed nieuws voor de Nederlandse automarkt, met…

Een Unieke Aanpak: Hoe PFZW Omgaat met Russische Investeringen Temidden van Mondiale Spanningen

Na de Russische invasie van Oekraïne stonden pensioenfondsen in heel Europa voor…

Beleggen in Nederlandse Small-Cap Aandelen

In het uitgestrekte landschap van beleggingsmogelijkheden vallen small-cap aandelen vaak op vanwege…