Coronacrisis

Bedrijven die tijdens de coronacrisis loonsteun hebben gekregen, hebben drie keer zo veel kans om failliet te gaan als ondernemingen die geen steun hebben gekregen. Dat blijkt uit onderzoek onder 84.000 bedrijven.

Tijdens de coronacrisis konden ondernemers gebruik maken van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Maar deze loonsteun lijkt de financiële situatie van hun bedrijf niet te hebben verbeterd, want zij zijn zowel voor als na het ontvangen van de steun slechtere betalers dan collega’s die geen loonsteun kregen, ze zijn vaker betrokken bij incassoprocedures en ze verkeren vaker in financieel uitdagende omstandigheden.

In de eerste 12 maanden van 2023 ging 0,16% van de bedrijven die geen NOW-steun hebben ontvangen failliet, tegen 1,22% van de bedrijven die de steun wel hebben ontvangen. Over een periode van 24 maanden bedroegen deze percentages 0,22% voor de groep zonder NOW-steun, en 2,02% voor de groep met steun.

Nu de belastingdienst begonnen is met het innen van de coronaschulden, is de verwachting dat een aanzienlijk deel van de NOW-ontvangers in financiële moeilijkheden gaat komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nederlandse Automarkt Krachtig in 2024, Tesla Leidt de Weg

Het begin van 2024 brengt goed nieuws voor de Nederlandse automarkt, met…

EU Richtlijn over Binnenlandse Clearing Zet Debat In Gang Onder Bankinstellingen

In de vroege uren van vanochtend heeft de Europese Unie consensus bereikt…

Een Unieke Aanpak: Hoe PFZW Omgaat met Russische Investeringen Temidden van Mondiale Spanningen

Na de Russische invasie van Oekraïne stonden pensioenfondsen in heel Europa voor…

De vastgoedmarkt in Nederland

De vastgoedmarkt in Nederland heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke transformatie ondergaan,…