Jakarta (ANTARA) – Het Ministerie van Cooperaties en Kleine en Middelgrote Ondernemingen (MKB) zoekt actief naar samenwerkingsmogelijkheden met het gerenommeerde Nederlandse incubatorinstituut, World Startup, om de groei van het startup-ecosysteem, met name op het gebied van aquacultuur, landbouw en productie, te versterken.

Minister Teten Masduki benadrukte de bereidheid van het ministerie om te leren van het succes van Nederland bij het bevorderen van innovatieve MKB-bedrijven. Dit gebeurde tijdens zijn bezoek aan de World Startup in Den Haag, Nederland, waarbij hij de cruciale rol van Business en Technology Incubators benadrukte, zoals vermeld in een officiële verklaring van zijn kantoor op woensdag.

Tijdens zijn bezoek aan de World Startup in Den Haag, Nederland, benadrukte Masduki de overvloedige natuurlijke hulpbronnen van Indonesië als een potentiële drijfveer voor nieuwe economische groei, met de visie om een ontwikkeld land te worden.

“De Indonesische overheid stimuleert consequent downstream-programma’s, waarbij natuurlijke hulpbronnen niet langer alleen in ruwe vorm worden verkocht,” benadrukte hij.

Masduki lichtte toe dat de Indonesische overheid al exportbeperkingen heeft opgelegd aan ruwe producten van natuurlijke hulpbronnen, waarbij hij pleit voor downstream-initiatieven. Om nieuwe zakelijke kansen aan te boren, benadrukte hij het belang van verkenning van digitalisering, van upstream tot downstream.

Met betrekking tot een specifieke benadering noemde de minister het gebruik van het Internet of Things (IoT) bij de ontwikkeling van binnenlandse hoogwaardige goederen.

“De digitale economie voor het MKB strekt zich uit voorbij e-commerce of digitale geletterdheidstraining. Het moet financiële technologie omvatten tot platforms voor goederen- en dienstenverwerving, waarbij de overheid actief het digitaliseringsproces van het MKB moet bevorderen,” benadrukte hij.

Masduki onthulde dat het ministerie een startup-incubatorprogramma heeft geïnitieerd in samenwerking met 20 incubatorinstellingen voor bedrijven verspreid over heel Indonesië. Vooruitkijkend naar 2024 zijn er plannen om het bedrijfsincubatieprogramma verder te verbeteren en te optimaliseren in samenwerking met World Startup.

CEO van World Startup, Gerrit Jan Van ‘t Veen, deelde inzichten over het succes van zijn bedrijf bij het opbouwen van een duurzaam ondernemend ecosysteem in de afgelopen tien jaar.

“We hebben een inspirerende omgeving gecreëerd voor aspirant-ondernemers en hun partners om te groeien en de wereldwijde overgang naar een duurzame en rechtvaardige samenleving te versnellen via ondernemerschapsprogramma’s,” verklaarde hij.

Van ‘t Veen verklaarde zijn bereidheid om samen te werken en ideeën uit te wisselen om de ondernemerschap in Indonesië te helpen ontwikkelen, met name met het Ministerie van Cooperaties en MKB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Faillissementspercentage verdubbelt in Q3, effect van coronaschulden onbekend 

In het derde kwartaal van 2023 zijn er in Nederland dubbel zoveel…

Verbetering van teammanagement voor bedrijfsgroei:

Het laten groeien van je bedrijf hangt af van effectief teammanagement. Investeren…

Huawei lanceert mogelijk een midrange 5G-telefoon

Op 19 september meldde China’s IT Times dat Huawei mogelijk al in…

EU legt chipgigant Intel een boete van $400 miljoen op in een oude zaak

De EU heeft Intel opnieuw een boete opgelegd van 376 miljoen euro…