Spotr.ai, gevestigd in Den Haag en gebruikmakend van beeldherkenning en kunstmatige intelligentie (AI) voor vastgoedbeheergegevens, heeft succesvol €4,5 miljoen opgehaald in een recente financieringsronde. De investering, geleid door EDF Pulse Ventures, Volta Ventures en InnovationQuarter, heeft tot doel Spotr vooruit te helpen in zijn missie om ‘s werelds grootste beeldgestuurde vastgoeddatabank te creëren.

Julien Villeret, Chief Innovation Officer bij de EDF-groep, benadrukte de afstemming van Spotr’s technologie met de toewijding van EDF aan het decarboniseren van huisvesting, een sector die verantwoordelijk is voor 36% van de uitstoot van broeikasgassen in Europa. De innovatieve aanpak van Spotr vergemakkelijkt de efficiënte kwalificatie van de behoeften van klanten, waardoor snel concrete oplossingen kunnen worden geboden op het gebied van energie-efficiëntie en gedecentraliseerde energieproductie.

Spotr, opgericht in 2015 door Dirk Huibers, Tara Campagne en Marieke Dijksma, adresseert de uitdaging om op grote schaal vastgoedgegevens te verkrijgen door traditionele methoden te revolutioneren. Het platform streeft ernaar om jaarlijks 100% van de eigendommen te inspecteren, waarbij het problemen zoals onderverzekering aanpakt en bijdraagt aan de verschuiving naar koolstofneutraliteit.

Spotr onderscheidt zich door zijn wereldwijde scanmogelijkheden en probleemloze implementatie. Het platform bouwt een digitale tweeling van elk pand in een portefeuille door satelliet- en straatbeelden te verzamelen op basis van verstrekte adressen. Met behulp van machine learning en AI voert Spotr grootschalige beeldinspecties uit, waarbij belangrijke eigenschappen zoals materialisatie, grootte, staat en typologie worden geïdentificeerd.

EDF-groepseenheden in Frankrijk en internationaal zijn in gesprek met Spotr om de inspanningen voor het decarboniseren in de huisvestings- en commerciële sectoren in heel Europa te stroomlijnen.

De opgehaalde fondsen zullen Spotr in staat stellen zijn missie voort te zetten om ‘s werelds grootste beeldgestuurde vastgoeddatabank te creëren, waarbij uitdagingen zoals decarbonisatie en onderverzekering worden aangepakt. Medeoprichter Huibers benadrukte de uitbreiding van het uitvoerende team en het plan om hun technologie uit te breiden naar de verzekeringsbranche.

“Onze ambitie is om in de komende twee jaar 15 miljoen panden te inspecteren,” voegde Huibers toe. Momenteel actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk en Zweden, heeft Spotr de visie om zijn aanwezigheid verder uit te breiden.

Samengevat plaatst de recente financiering van Spotr het in een positie om verder te innoveren in de proptech-ruimte, waarbij het gebruikmaakt van AI en beeldherkenning om kritieke kwesties in de vastgoedsector aan te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

EU Richtlijn over Binnenlandse Clearing Zet Debat In Gang Onder Bankinstellingen

In de vroege uren van vanochtend heeft de Europese Unie consensus bereikt…

Nederlandse Automarkt Krachtig in 2024, Tesla Leidt de Weg

Het begin van 2024 brengt goed nieuws voor de Nederlandse automarkt, met…

Een Unieke Aanpak: Hoe PFZW Omgaat met Russische Investeringen Temidden van Mondiale Spanningen

Na de Russische invasie van Oekraïne stonden pensioenfondsen in heel Europa voor…

Beleggen in Nederlandse Small-Cap Aandelen

In het uitgestrekte landschap van beleggingsmogelijkheden vallen small-cap aandelen vaak op vanwege…