Nigeria

Google gaat 20.000 Nigeriaanse vrouwen en jongeren opleiden in digitale vaardigheden en geeft een subsidie van 1,2 miljard naira ($1,6 miljoen) aan de regering van Nigeria om een miljoen digitale banen in het land te creëren.

Nigeria wil digitale banen scheppen voor zijn sterk groeiende en jonge bevolking, zo bleek tijdens een bijeenkomst van leidinggevenden van Google Afrika, maar hiervoor is nog geen tijdlijn bekend. De regering wil de participatie van jongeren in de digitale economie vergroten, en werkt hiertoe ook samen met de banken van het land.

De subsidie wordt verstrekt door de filantropische tak van Google, in samenwerking met Data Science Nigeria en het Creative Industry Initiative for Africa. Daarnaast gaat Google ook startups ondersteunen, wat meer banen zal opleveren.

De investering van Google in de digitale infrastructuur in heel Afrika, is bedoeld om de digitale transformatie vorm te geven en banen te creëren. Uiteraard is dit (op zich lovenswaardige) intiatief niet geheel gespeend van eigenbelang: hoe meer mensen digitaal vaardig zijn, des te meer wordt er gebruik gemaakt van Google-producten, en des te meer inkomsten uit advertenties er gehaald kunnen worden, de grootste bron van inkomsten van Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

EU Richtlijn over Binnenlandse Clearing Zet Debat In Gang Onder Bankinstellingen

In de vroege uren van vanochtend heeft de Europese Unie consensus bereikt…

Nederlandse Automarkt Krachtig in 2024, Tesla Leidt de Weg

Het begin van 2024 brengt goed nieuws voor de Nederlandse automarkt, met…

Een Unieke Aanpak: Hoe PFZW Omgaat met Russische Investeringen Temidden van Mondiale Spanningen

Na de Russische invasie van Oekraïne stonden pensioenfondsen in heel Europa voor…

Beleggen in Nederlandse Small-Cap Aandelen

In het uitgestrekte landschap van beleggingsmogelijkheden vallen small-cap aandelen vaak op vanwege…