Nigeria

Google gaat 20.000 Nigeriaanse vrouwen en jongeren opleiden in digitale vaardigheden en geeft een subsidie van 1,2 miljard naira ($1,6 miljoen) aan de regering van Nigeria om een miljoen digitale banen in het land te creëren.

Nigeria wil digitale banen scheppen voor zijn sterk groeiende en jonge bevolking, zo bleek tijdens een bijeenkomst van leidinggevenden van Google Afrika, maar hiervoor is nog geen tijdlijn bekend. De regering wil de participatie van jongeren in de digitale economie vergroten, en werkt hiertoe ook samen met de banken van het land.

De subsidie wordt verstrekt door de filantropische tak van Google, in samenwerking met Data Science Nigeria en het Creative Industry Initiative for Africa. Daarnaast gaat Google ook startups ondersteunen, wat meer banen zal opleveren.

De investering van Google in de digitale infrastructuur in heel Afrika, is bedoeld om de digitale transformatie vorm te geven en banen te creëren. Uiteraard is dit (op zich lovenswaardige) intiatief niet geheel gespeend van eigenbelang: hoe meer mensen digitaal vaardig zijn, des te meer wordt er gebruik gemaakt van Google-producten, en des te meer inkomsten uit advertenties er gehaald kunnen worden, de grootste bron van inkomsten van Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Faillissementspercentage verdubbelt in Q3, effect van coronaschulden onbekend 

In het derde kwartaal van 2023 zijn er in Nederland dubbel zoveel…

Verbetering van teammanagement voor bedrijfsgroei:

Het laten groeien van je bedrijf hangt af van effectief teammanagement. Investeren…

Huawei lanceert mogelijk een midrange 5G-telefoon

Op 19 september meldde China’s IT Times dat Huawei mogelijk al in…

EU legt chipgigant Intel een boete van $400 miljoen op in een oude zaak

De EU heeft Intel opnieuw een boete opgelegd van 376 miljoen euro…