oil barrels and a rising growth graph

De Amerikaanse olie-futures stegen op donderdag naar hun hoogste niveau in meer dan een jaar als gevolg van een daling van de olievoorraden in de Verenigde Staten, wat bijdraagt aan zorgen over krappe mondiale aanvoer als gevolg van productiebeperkingen van OPEC+. 

De Amerikaanse West Texas Intermediate ruwe olie-futures (WTI) stegen met 85 cent tot $94,53 per vat om 06:49 GMT, en stegen voor het eerst sinds augustus 2022 boven de $95. 

Brent ruwe olie-futures stegen met 78 cent, wat overeenkomt met 0,8%, tot $97,33 per vat, wat niveaus zijn die sinds november niet meer zijn waargenomen. 

Volgens Stefano Grasso, senior portefeuillemanager bij 8VantEdge in Singapore, beseft de oliemarkt snel de diepgaande impact van de aankondiging van productiebeperkingen door OPEC+ deze zomer op de beschikbaarheid van ruwe olie. Hij voegde eraan toe dat de voorraden afnemen terwijl de vraag blijft groeien. 

De vermindering van de olievoorraden volgt op productiebeperkingen van 1,3 miljoen vaten per dag tot het einde van het jaar, die zijn ingevoerd door Saoedi-Arabië, de Organisatie van olie-exporterende landen (OPEC), Rusland en andere bondgenoten die de OPEC+ coalitie vormen. 

Ondertussen heeft Poetin zijn regering opgedragen te zorgen voor stabiliteit in de prijzen van brandstof in de detailhandel, na een stijging als gevolg van een toename van de export. 

Sugandha Sachdeva, uitvoerend directeur en hoofdstrateeg bij Acme Investment Advisors, suggereert dat het verhaal van hogere rentetarieven in de VS gedurende een langere periode het enthousiasme zou kunnen temperen en mogelijk de prijzen zou kunnen beperken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Faillissementspercentage verdubbelt in Q3, effect van coronaschulden onbekend 

In het derde kwartaal van 2023 zijn er in Nederland dubbel zoveel…

Verbetering van teammanagement voor bedrijfsgroei:

Het laten groeien van je bedrijf hangt af van effectief teammanagement. Investeren…

Huawei lanceert mogelijk een midrange 5G-telefoon

Op 19 september meldde China’s IT Times dat Huawei mogelijk al in…

EU legt chipgigant Intel een boete van $400 miljoen op in een oude zaak

De EU heeft Intel opnieuw een boete opgelegd van 376 miljoen euro…