oil barrels and a rising growth graph

De Amerikaanse olie-futures stegen op donderdag naar hun hoogste niveau in meer dan een jaar als gevolg van een daling van de olievoorraden in de Verenigde Staten, wat bijdraagt aan zorgen over krappe mondiale aanvoer als gevolg van productiebeperkingen van OPEC+. 

De Amerikaanse West Texas Intermediate ruwe olie-futures (WTI) stegen met 85 cent tot $94,53 per vat om 06:49 GMT, en stegen voor het eerst sinds augustus 2022 boven de $95. 

Brent ruwe olie-futures stegen met 78 cent, wat overeenkomt met 0,8%, tot $97,33 per vat, wat niveaus zijn die sinds november niet meer zijn waargenomen. 

Volgens Stefano Grasso, senior portefeuillemanager bij 8VantEdge in Singapore, beseft de oliemarkt snel de diepgaande impact van de aankondiging van productiebeperkingen door OPEC+ deze zomer op de beschikbaarheid van ruwe olie. Hij voegde eraan toe dat de voorraden afnemen terwijl de vraag blijft groeien. 

De vermindering van de olievoorraden volgt op productiebeperkingen van 1,3 miljoen vaten per dag tot het einde van het jaar, die zijn ingevoerd door Saoedi-Arabië, de Organisatie van olie-exporterende landen (OPEC), Rusland en andere bondgenoten die de OPEC+ coalitie vormen. 

Ondertussen heeft Poetin zijn regering opgedragen te zorgen voor stabiliteit in de prijzen van brandstof in de detailhandel, na een stijging als gevolg van een toename van de export. 

Sugandha Sachdeva, uitvoerend directeur en hoofdstrateeg bij Acme Investment Advisors, suggereert dat het verhaal van hogere rentetarieven in de VS gedurende een langere periode het enthousiasme zou kunnen temperen en mogelijk de prijzen zou kunnen beperken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nederlandse Automarkt Krachtig in 2024, Tesla Leidt de Weg

Het begin van 2024 brengt goed nieuws voor de Nederlandse automarkt, met…

EU Richtlijn over Binnenlandse Clearing Zet Debat In Gang Onder Bankinstellingen

In de vroege uren van vanochtend heeft de Europese Unie consensus bereikt…

Een Unieke Aanpak: Hoe PFZW Omgaat met Russische Investeringen Temidden van Mondiale Spanningen

Na de Russische invasie van Oekraïne stonden pensioenfondsen in heel Europa voor…

De vastgoedmarkt in Nederland

De vastgoedmarkt in Nederland heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke transformatie ondergaan,…