OpenAI logo
  • OpenAI lanceerde ChatGPT in 2022 als een interactieve chatbot met menselijke reacties.
  • Het bedrijf heeft uitdagingen ondervonden bij het trainen van zijn AI met auteursrechtelijk beschermd materiaal zoals boeken.
  • Met de nieuwste update van ChatGPT kunnen gebruikers nu het web doorzoeken, waardoor de hoeveelheid gegevens die de chatbot kan raadplegen wordt uitgebreid.

ChatGPT was eerder getraind op gegevens tot september 2022. Dat is echter veranderd. OpenAI, de door Microsoft gesteunde maker van ChatGPT, heeft gezegd dat de chatbot nu gebruikers in staat zal stellen om op internet te surfen.

Het bedrijf heeft eerder een functie getest (en later weer uitgeschakeld), waarmee gebruikers toegang konden krijgen tot de nieuwste informatie via de Bing-zoekmachine. Het uitschakelen gebeurde uit angst dat gebruikers paywalls konden omzeilen.

Dit is niet de enige recente belangrijke ontwikkeling van de start-up. Het kondigde aan dat het ChatGPT zou inschakelen om gesprekken met gebruikers te voeren en met hen te communiceren via afbeeldingen, wat theoretisch zou kunnen betekenen dat je een foto van je wiskundehuiswerk kunt maken en de chatbot het voor je kunt laten oplossen.

ChatGPT kan ook vragen beantwoorden met gesproken woorden, wat resulteert in een tweezijdig gesprek in plaats van tekstgebaseerde prompts en antwoorden. Omdat het product is gebaseerd op een groot taalmodel, kan het een vloeiend gesprek voeren met een mens, wat het onderscheidt van bestaande spraakassistenten zoals Siri en Alexa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Elon Musk’s X desinformatie rapporteerfunctie 

De tool die sinds 2021 beschikbaar was in de VS, Australië en…
Social media

Vijf manieren waarop social media jou verslaafd maken

Je kent het wel: even een mailtje lezen of een filmpje kijken…

De impact van de overgang van de iPhone 15 naar USB-C

Apple moet de grootste verandering in zijn assortiment elektronische apparaten doorvoeren door…

Indonesië verbiedt e-commerce op sociale media-apps

Een grote tegenvaller voor de e-commerce-ambities van TikTok: Indonesië heeft e-commerce-transacties op…