eBike

Nadat eerder dit jaar VanMoof failliet is gegaan, heeft nu ook een andere Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen uitstel van betaling aangevraagd. Ditmaal betreft het Qwic, de Amsterdamse fietsenmaker.

Na jaren van sterke groei in de Europese e-bike-verkopen, is er sinds de zomer van 2022 een trendbreuk te zien. De vraag naar e-bikes stagneerde, waardoor retailers met grote voorraden bleven zitten en de verkoopprijzen onder druk kwamen te staan. Daarnaast kreeg Qwic te maken met een navordering van 12 miljoen euro aan invoerbelasting voor onderdelen uit Taiwan, hetgeen het op korte termijn herfinancieren van de organisatie onmogelijk maakte.

Reparaties relatief makkelijk Qwic bestond sinds 2006 en heeft sindsdien zo’n 200.000 fietsen verkocht via zo’n 750 verkooppunten. Wat er precies gaat gebeuren met de garantie en reparaties van fietsen is nog onduidelijk. Wel is het zo dat reparaties relatief makkelijk blijven. Qwic gebruikt namelijk veel meer universele onderdelen van grote fabrikanten dan VanMoof, dat bijna alles zelf liet maken. Niet alle onderdelen hoeven dus ook bij Qwic besteld te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Faillissementspercentage verdubbelt in Q3, effect van coronaschulden onbekend 

In het derde kwartaal van 2023 zijn er in Nederland dubbel zoveel…

Verbetering van teammanagement voor bedrijfsgroei:

Het laten groeien van je bedrijf hangt af van effectief teammanagement. Investeren…

Huawei lanceert mogelijk een midrange 5G-telefoon

Op 19 september meldde China’s IT Times dat Huawei mogelijk al in…

EU legt chipgigant Intel een boete van $400 miljoen op in een oude zaak

De EU heeft Intel opnieuw een boete opgelegd van 376 miljoen euro…