family in apartment

De laatste marktupdate van gespecialiseerd boekingsbureau SilverDoor suggereert dat de tarieven voor serviced apartments in belangrijke Europese steden naar verwachting zullen afnemen in de komende maanden, na een periode van stabiliteit tijdens de zomer. Het rapport benadrukt dat de tarieven in de bredere regio relatief stabiel zijn gebleven en een hoger niveau van voorspelbaarheid bieden in vergelijking met de onmiddellijke post-Covid-periode. 

Hoewel de gemiddelde dagtarieven voor serviced apartments jaar-op-jaar met 25 procent zijn gedaald in de EMEA-regio, hebben grote steden vergelijkbare prijsniveaus behouden in vergelijking met 2022. SilverDoor verwacht een geleidelijke daling van de tarieven naarmate we de overgang maken naar de herfst- en winterseizoenen, vooral in steden als Amsterdam, Londen, Dublin en Parijs, wat goed nieuws is voor budgetbewuste zakelijke reizigers. 

Amy Pammenter, Hoofd Accountmanager bij SilverDoor, merkte op: “De EMEA-regio heeft stabiliteit getoond voor deze tijd van het jaar, behalve in Amsterdam, waar de tarieven hoog blijven. Parijs bereidt zich al voor op de verwachte toenemende vraag tijdens de Olympische Spelen in 2024, met stijgende tarieven en volgeboekte accommodaties. We raden aan om vroeg te boeken voor reizen naar Parijs gepland voor juli tot september 2024.” 

Wesley Shelling, Groepshoofd Operaties, wees erop dat de tarieven in de Eurozone stabiel zijn gebleven in 2023, met de verwachting dat deze trend zich zal voortzetten in het huidige kwartaal. Hoewel er een afname was in de vraag naar verhuizingen in landen als Duitsland, Spanje en Ierland tijdens het tweede kwartaal, zijn directe boekingen van zakelijke klanten en het gebruik van Travel Management Companies toegenomen. 

SilverDoor merkte ook een toename op in de doorlooptijden voor het boeken van serviced apartments in de EMEA-regio, die zijn gestegen van 27 naar 33 dagen in vergelijking met dezelfde periode in 2022. 

Wereldwijd wordt een algemene stabilisatie van de tarieven voor serviced apartments verwacht na afloop van de piekperiode van de zomerreizen, waarbij de huidige tarieven 20 procent lager liggen dan een jaar geleden. Het rapport benadrukt dat prijsstelling de doorslaggevende factor blijft voor zakelijke boekingen. Er is echter een groeiende vraag naar toegang tot duurzaamheidsgegevens om medewerkers in staat te stellen beter geïnformeerde accommodatiekeuzes te maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nederlandse Automarkt Krachtig in 2024, Tesla Leidt de Weg

Het begin van 2024 brengt goed nieuws voor de Nederlandse automarkt, met…

EU Richtlijn over Binnenlandse Clearing Zet Debat In Gang Onder Bankinstellingen

In de vroege uren van vanochtend heeft de Europese Unie consensus bereikt…

Een Unieke Aanpak: Hoe PFZW Omgaat met Russische Investeringen Temidden van Mondiale Spanningen

Na de Russische invasie van Oekraïne stonden pensioenfondsen in heel Europa voor…

De vastgoedmarkt in Nederland

De vastgoedmarkt in Nederland heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke transformatie ondergaan,…