Warpath

De Amerikaanse overheid is op het oorlogspad tegen Big Tech. Terwijl de grote rechtzaak tegen Google nog volop bezig is, gaat de overheid nu Amazon voor het gerecht slepen, en ook de rechtzaak tegen Sam Bankman-Fried is begonnen.

De zaken tegen Google en Amazon draaien om de monopoliepositie die beide bedrijven zouden hebben, en die zij verkregen zouden hebben door de concurrentie op alle mogelijke manieren dwars te zitten.

De rechtzaken worden gevoerd door de Federal Trade Commission, gesteund door aanklagers namens verschillende staten. Zo zou Amazon de prijzen kunstmatig hoog gehouden hebben door leveranciers die lagere prijzen boden te straffen en hen gedwongen hebben alleen zaken met hen te doen op straffe van hoge boetes en uitsluiting. Google wordt ervan beschuldigd concurrentie dwars gezeten te hebben door het sluiten van exclusieve contracten die het voor anderen moeilijk maakten de markt te betreden.

Sam Bankman-Fried is de oprichter van de cryptocurrency-beurs FTX, en hij staat terecht voor zeven aanklachten wegens bankfraude en samenzwering. Hij wordt beschuldigd van het verduisteren van klantenbedragen, die hij gebruikte om te investeren en onroerend goed te kopen. In de zaak tegen Google getuigde de ceo van Microsoft. Hij gaf onder meer toe dat de zoekmachine Bing niet zo goed is als Google. Zijn getuigenis geeft wel een goed inzicht in hoe lucratief de markt voor Zoeken van gegevens is, hoe deze werkt en hoe ook Microsoft hiervan graag profiteert. Meer hierover in een volgende post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Nederlandse Automarkt Krachtig in 2024, Tesla Leidt de Weg

Het begin van 2024 brengt goed nieuws voor de Nederlandse automarkt, met…

EU Richtlijn over Binnenlandse Clearing Zet Debat In Gang Onder Bankinstellingen

In de vroege uren van vanochtend heeft de Europese Unie consensus bereikt…

Een Unieke Aanpak: Hoe PFZW Omgaat met Russische Investeringen Temidden van Mondiale Spanningen

Na de Russische invasie van Oekraïne stonden pensioenfondsen in heel Europa voor…

Inzichten uit de Crypto-Sfeer: Hoogtepunten van de Ontwikkelingen van Vandaag

Benieuwd naar het laatste nieuws in de wereld van cryptocurrency? Hier is…