Language

Door het gebruik van slimme apparaten heeft de mens de neiging steeds meer taken en vaardigheden aan het apparaat over te laten en zelf steeds minder te kunnen. Zo reden automobilisten in de beginjaren van de autonavigatie blindelings hun navigatieapparaat achterna en reden een rivier in omdat de pont er even niet lag, of hadden ze geen idee waar ze waren als ze pech kregen en de pechlijn belden. En zeg nu zelf, hoeveel telefoonnummers ken jij nog uit het hoofd? Die zijn nu immers allemaal opgeslagen in de telefoon die je in je broekzak draagt. Maar wat als je je telefoon vergeet of ergens hebt laten liggen? Ook uit onderzoek blijkt dat hoe meer de mens vertrouwt op het navigatiesysteem in de auto, des te minder hij zich bewust is van de omgeving. Kortom, slimme apparaatjes maken het leven heel wat makkelijker, maar daardoor dreigen wij mensen ook bepaalde vaardigheden, zoals navigeren of telefoonnummers te onthouden, te vergeten.

Taaltrainer

Zo ook voor het aanleren van een vreemde taal. Het is natuurlijk makkelijk om een e-mail of berichtje door ChatGPT of Google Translate te laten opstellen, maar dat draagt niet echt bij aan je taalvaardigheid. Wat wel helpt, is het zelf opstellen van een berichtje, en dan ChatGPT aan het werk te zetten met de volgende prompt: ‘Corrigeer deze tekst, markeer de wijzigingen en leg deze vervolgens uit in het Nederlands’. Je krijgt dan precies te zien welke wijzigingen doorgevoerd zijn, en waarom dit gedaan is, zodat je jezelf kunt trainen en je taalkennis blijvend kunt vergroten.

Op deze wijze verstuur je niet alleen correct geformuleerde e-mails en berichtjes, maar krijg je ook meer inzicht in de grammatica en syntaxis van de taal die je aan het leren bent. Waardoor je op den duur geen AI meer nodig hebt, omdat je de taal geheel beheerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Wijn maakt elke maaltijd tot een feest

Een van de meest opwindende dingen waar je altijd naar uit kunt…

Hou mijn bier vast: Belgiës unieke biercultuur

België werkt aan de promotie van zijn eeuwenlange productie en fabricage van…

Katy Perry is nu $225 miljoen rijker

Katy Perry heeft haar muziekcatalogus verkocht aan Litmus Music voor $225 miljoen…

Modeflater: hoofd van Balmain beweert dat dieven 50 stuks hebben meegenomen

Volgens een Instagram-bericht van de artistiek directeur van het merk is een…