In 2024 staan ​​de premies voor ziektekostenverzekeringen op het punt aanzienlijk te stijgen, met een gemiddelde toename van 6,5 procent, volgens inzichten van de vergelijkingssite Zorgwijzer.nl. De gemiddelde maandelijkse kosten voor de basisverzekering zullen naar verwachting stijgen naar 147,34 euro, wat een stijging van 9,04 euro betekent ten opzichte van het huidige jaar. Ondanks deze opmerkelijke veranderingen is er geen substantiële toename geweest in het aantal mensen dat van zorgverzekeraar wisselt.

Zorgwijzer.nl wijst erop dat het komende jaar een opmerkelijke spreiding in verzekeringskosten zal laten zien, met een verschil van 468 euro tussen de goedkoopste en duurste polissen. Het daadwerkelijke aantal mensen dat van verzekeraar wisselt, is echter minder uitgesproken geweest in de afgelopen maanden in vergelijking met het voorgaande jaar.

Een voorlopige analyse door Vektis, in samenwerking met Zorgverzekeraars Nederland, onthult dat ongeveer 6,5 procent van de verzekerden, in totaal ongeveer 1,2 miljoen mensen, ervoor koos om voor het nieuwe jaar van zorgverzekeraar te wisselen. Dit percentage is opmerkelijk lager dan de 8,2 procent die een jaar eerder werd gemeld. Zorgverzekeraars Nederland merkt op dat de huidige wisselpercentages meer in lijn liggen met de cijfers die zijn waargenomen in de jaren tot 2023, met een consistente range van 6 tot 7 procent.

Het uiteindelijke wisselpercentage wordt verwacht eind januari bekend te worden gemaakt, waardoor een uitgebreide evaluatie van de situatie mogelijk is. Mensen die geïnteresseerd zijn in het wijzigen van hun ziektekostenverzekering hadden tot het nieuwe jaar de tijd om hun oude polissen op te zeggen, maar ze hebben nog tot 1 februari om nieuwe dekking te regelen. Vektis verwacht dat het uiteindelijke wisselpercentage tussen 6,6 en 7,1 procent zal liggen.

Zorgverzekeraars Nederland belicht de factoren die hebben bijgedragen aan de hogere wisselpercentages in het voorgaande jaar en schrijft dit toe aan het vervallen van de groepskorting voor de basisverzekering en de toegenomen impact van inflatie, met name in het licht van verhoogde energieprijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Wijn maakt elke maaltijd tot een feest

Een van de meest opwindende dingen waar je altijd naar uit kunt…

Hou mijn bier vast: Belgiës unieke biercultuur

België werkt aan de promotie van zijn eeuwenlange productie en fabricage van…

Katy Perry is nu $225 miljoen rijker

Katy Perry heeft haar muziekcatalogus verkocht aan Litmus Music voor $225 miljoen…

Modeflater: hoofd van Balmain beweert dat dieven 50 stuks hebben meegenomen

Volgens een Instagram-bericht van de artistiek directeur van het merk is een…