Het in Nederland gevestigde startup Tidal Control heeft succesvol €500K opgehaald in een pre-seed financieringsronde om de ontwikkeling van Europa’s allereerste compliance automatiseringsplatform te stimuleren. Deze innovatieve oplossing is op maat gemaakt voor startups, scale-ups en andere mkb-bedrijven, waardoor de vaak omslachtige nalevingsactiviteiten worden gestroomlijnd en geautomatiseerd.

Het initiatief voor de investering werd geleid door Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en Rabobank, met bijdragen van Starterslift en het data- en ICT-startersfonds van Bossche Investerings Maatschappij. Robin Hendrickx, de investeringsmanager bij BOM, benadrukte de groeiende dreiging van cyberaanvallen in het tijdperk van digitale afhankelijkheid en disruptieve technologieën. Hij benadrukte het belang van Tidal Control en sprak het vertrouwen uit in zijn potentieel om als de fundamentele infrastructuur te dienen voor het beheer van IT-beveiligingsmechanismen.

Tidal Control pakt de uitdagingen aan waarmee tech-startups worden geconfronteerd bij het omgaan met gevoelige gegevens. Deze bedrijven streven vaak certificeringen zoals ISO27001 en SOC2 na, cruciaal voor het aantrekken van grotere klanten, maar die aanzienlijke middelen en inspanningen vergen om te behalen en te handhaven. Medeoprichter Dennis van de Wiel benadrukte de complexiteiten waarmee startups worden geconfronteerd bij het beheren van beveiligingsinstellingen voor tools zoals Microsoft Azure. Tidal Control vult deze lacune aan door continue monitoring van alle tools te bieden, wat de veiligheid van gegevens waarborgt.

De software van het platform vereenvoudigt het nalevingsproces, biedt geautomatiseerde begeleiding en continue monitoring voor lopende naleving. Dit komt ten goede aan een divers scala van bedrijven, van startende ondernemingen tot die met maximaal 2.000 werknemers, waardoor real-time monitoring van hun informatiebeveiliging mogelijk is.

Opgericht in 2021 door Dennis van de Wiel, Max Hovens en Martijn Sprengers, heeft Tidal Control steun ontvangen van belangrijke investeerders. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) stimuleert op innovatie gedreven ondernemerschap, Rabobank Innovation Fund (IFR) ondersteunt innovatie en duurzaamheid, Bossche Investerings Maatschappij (BIM) bevordert actief economische activiteit, en Starterslift Investments biedt pre-seed-investeringen aan startups in Noord-Brabant.

Tot slot markeert de recente financiële injectie voor Tidal Control een significante vooruitgang in de ontwikkeling van zijn compliance automatiseringsplatform, met sterke steun van belangrijke spelers in het investeringslandschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Hoe de verschuiving naar werken op afstand bedrijven en ondernemerschap heeft beïnvloed

De verschuiving naar thuiswerken heeft een aanzienlijke invloed gehad op bedrijven en…