a person holding a bag in an airport

In recente tijden is de vraag naar zakelijk reizen gestaag toegenomen. Deze toename in vraag gaat echter gepaard met een prijskaartje, vooral in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Volgens het nieuwste rapport van FCM’s adviestak voor het tweede kwartaal van 2023 zijn de kosten voor vluchten en accommodaties aanzienlijk gestegen, en hebben ze de niveaus van vóór de pandemie overschreden. 

Vluchtkosten: 

  • In Europa zijn de tarieven voor economy class-vluchten met 17% gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2019, terwijl business class-tarieven met 15% zijn gestegen. 
  • De sterkste wereldwijde stijgingen werden waargenomen in Latijns-Amerika, waar economy tarieven met 25% stegen, en in het Midden-Oosten, waar de prijzen voor business class-tickets met 29% zijn gestegen. Wereldwijd steeg het gemiddelde vliegtarief voor beide klassen met 18%. 
  • Populaire routes van en naar London Heathrow kenden aanzienlijke prijsstijgingen. Zo heeft de route van Dublin naar London Heathrow een stijging van 12% gezien in economy tarieven en een stijging van 26% in business class-tarieven in vergelijking met 2019. Tarieven van London Heathrow naar Madrid stegen met 12% (economy) en 7% (business), terwijl economy tarieven naar New York JFK vanuit Londen met 12% zijn gestegen, terwijl de prijzen voor business class met 7% zijn gedaald. 

De data-experts van FCM merkten op dat deze tariefstijgingen te wijten zijn aan factoren zoals mondiale inflatie, verminderde vluchtcapaciteit, hogere operationele kosten en pent-up vraag. Bovendien dragen stijgende brandstofprijzen bij aan deze prijsstijgingen, waarbij schattingen wijzen op verdere stijgingen gedurende 2023. 

Accommodatiekosten: 

  • De kosten voor accommodatie zijn ook aanzienlijk gestegen in 2023. De gemiddelde kamerprijzen in Europa stegen met 12% gedurende de eerste helft van het jaar, wat neerkomt op een stijging van ongeveer $24. 
  • Noord-Amerika en Latijns-Amerika kenden bescheidener stijgingen van respectievelijk 5% en 3% in ARR gedurende dezelfde periode. Daarentegen waren er dalingen van 2% en 19% te zien in Azië en het Midden-Oosten en Afrika. 
  • De vraag naar hotelkamers op jaarbasis is met bijna 40% gestegen, wat de groeiende vraag naar reizen na de uitdagingen van de afgelopen jaren weerspiegelt. 

Samengevat, naarmate de vraag naar zakelijk reizen blijft groeien, stijgen ook de kosten voor vluchten en accommodaties. Factoren zoals inflatie, verminderde vluchtcapaciteit, hogere operationele kosten en stijgende brandstofprijzen dragen bij aan deze prijsstijgingen. Het is essentieel voor bedrijven om zich adequaat voor te bereiden en budgetten op te stellen in dit evoluerende reislandschap. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Wijn maakt elke maaltijd tot een feest

Een van de meest opwindende dingen waar je altijd naar uit kunt…

Hou mijn bier vast: Belgiës unieke biercultuur

België werkt aan de promotie van zijn eeuwenlange productie en fabricage van…

Katy Perry is nu $225 miljoen rijker

Katy Perry heeft haar muziekcatalogus verkocht aan Litmus Music voor $225 miljoen…

Modeflater: hoofd van Balmain beweert dat dieven 50 stuks hebben meegenomen

Volgens een Instagram-bericht van de artistiek directeur van het merk is een…