Home interface of ChatGPT
  • OpenAI is het bedrijf achter ChatGPT.
  • ChatGPT werd in november 2022 aan het publiek vrijgegeven.
  • Het bedrijf wordt ondersteund door Microsoft.

OpenAI opent een kantoor in Dublin, zo maakte het bedrijf bekend op donderdag 14 september. Het volgt daarmee in de voetsporen van verschillende Amerikaanse techbedrijven met vestigingen in Dublin, waaronder Meta en Google.

Hoewel er momenteel slechts 9 openstaande functies zijn, heeft het bedrijf volgens Jason Kwon, Chief Strategy Officer van het bedrijf, plannen om in de toekomst meer functies te openen.

Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in San Francisco, en in juni heeft het ook een vestiging in Londen geopend om te voorkomen dat regelgevers het groeimomentum van het bedrijf in generatieve kunstmatige intelligentie belemmeren.

Ierland wordt vaak gezien als een geschikte plek voor veel techbedrijven om in contact te komen met Europese regelgevende instanties en tegelijkertijd toegang te krijgen tot de Europese markt. Ook heeft het land al jarenlang gunstige belastingregels om bedrijven naar het land te lokken.

ChatGPT is de op een na snelst groeiende app in de geschiedenis, alleen overtroffen door Meta’s Threads-app in 2023. Het product bracht kunstmatige intelligentie naar het grote publiek en zorgde zowel voor opwinding als bezorgdheid, met forse kritiek van privacywaakhonden over het gegevensverzamelingsbeleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Elon Musk’s X desinformatie rapporteerfunctie 

De tool die sinds 2021 beschikbaar was in de VS, Australië en…
Social media

Vijf manieren waarop social media jou verslaafd maken

Je kent het wel: even een mailtje lezen of een filmpje kijken…

De impact van de overgang van de iPhone 15 naar USB-C

Apple moet de grootste verandering in zijn assortiment elektronische apparaten doorvoeren door…

ChatGPT kan nu real-time surfen op het internet

ChatGPT was eerder getraind op gegevens tot september 2022. Dat is echter…