Het toevoegen van een muzikale touch aan Instagram-posts is een favoriet geworden onder gebruikers die hun inhoud willen verrijken met wat ritme en hun muzikale voorkeuren willen laten zien. Voor degenen die zich een beetje onzeker voelen over het proces, maak je geen zorgen – hier is een stapsgewijze handleiding om je er doorheen te helpen.

Om te beginnen, kies een foto die je wilt delen en klik op de knop “Volgende”. Vervolgens zoek je eenvoudig het muzieknootpictogram bovenaan het bewerkingsscherm. Als je erop klikt, wordt de uitgebreide muziekbibliotheek van Instagram geopend, met meer dan 12.000 nummers. Navigeren door de bibliotheek is eenvoudig; je kunt door de sectie “Voor jou” bladeren, je opgeslagen bibliotheek bekijken of de zoekbalk gebruiken om een specifiek nummer, artiest of album te vinden.

Voel je vrij om tot 90 seconden van je gekozen nummer af te spelen en het segment dat je in je bericht wilt laten zien, aan te passen door naar links of rechts te schuiven. Deze eenvoudige aanpassing voegt een persoonlijk tintje toe aan je gedeelde muzikale moment.

Oorspronkelijk beperkt tot Verhalen en Reels, breidde Instagram in 2022 zijn muzikale mogelijkheden uit naar afbeeldingsberichten. Spoel door naar augustus 2023, en het foto-delen platform introduceerde muziek in carrousels, waardoor gebruikers meerdere afbeeldingen in één bericht kunnen delen. Het is echter vermeldenswaard dat Instagram op dit moment nog geen ondersteuning voor muziek heeft uitgebreid naar carrouselberichten met video’s.

Spannend genoeg zijn er geruchten dat de app momenteel experimenteert met het integreren van muziek in gebruikersprofielen – een nostalgische knipoog naar het Myspace-tijdperk. Dus, blijf op de hoogte voor nog meer manieren om je Instagram-ervaring te harmoniseren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Informatieopvraagcapaciteiten van AI-model onderzocht in OpenAI-studie

In een recente studie uitgevoerd door OpenAI, de organisatie achter ChatGPT, hebben…

Elon Musk’s X desinformatie rapporteerfunctie 

De tool die sinds 2021 beschikbaar was in de VS, Australië en…

Investeringsmogelijkheden in groene energieprojecten

Investeren in groene energieprojecten biedt niet alleen kansen voor duurzame ontwikkeling, maar…

Het benadrukken van de inzet van Nederland op het gebied van duurzaamheid en hernieuwbare energie

Nederland staat voorop als het gaat om toewijding aan duurzaamheid en hernieuwbare…