Android

Met de lancering van de nieuwe Pixel 8-telefoons ziet ook de nieuwste versie van het besturingssysteem Android het licht, versie 14. Naast een aantal nieuwe beveiligingsfuncties, zoals uitgebreidere ondersteuning voor passkeys en privacybescherming, zijn er ook tal van aanpassingen aan de gebruikersinterface en functies die het makkelijker maken de IT-infrastructuur van werknemers te beheren.

De meest opvallende nieuwe interfacefunctie is dat Android 14 de mogelijkheid biedt het vergrendelscherm persoonlijker te maken: je kunt kiezen tussen verschillende klokstijlen en -formaten, en is zelfs een AI-aangedreven achtergrondgenerator waarmee je je eigen achtergrond kunt maken (tot nog toe alleen voor de Pixel 8 en 8 Pro).

En dankzij de uitgebreide ondersteuning voor passkeys, kun je met je vingerafdruk inloggen bij apps van derden. Andere nieuwe functies zijn onder meer betere ondersteuning voor camera-uitbreidingen, ondersteuning voor 10-bit HDR-beelden en de nieuwe Health Connect-functie van Android, die gezondheids- en fitnessgegevens op het apparaat opslaat, vergelijkbaar met Apple Health.

Android 14 voor bedrijven

Maar Android 14 heeft ook een paar nieuwe functies die het bedrijven makkelijker maken de IT-infrastructuur te beheren van werknemers met een telefoon die op Android 14 draait. Zo is de standaardpincode voor schermvergrendeling verhoogd van vier naar zes; biedt het de mogelijkheid voor beheerders om alleen goedgekeurde beheerders toe te staan inloggegevens op te slaan; maakt het het mogelijk om potentieel onveilige 2G-verbindingen te blokkeren en biedt het logbestanden voor ultrabreedband.

Ook maakt Android 14 het gemakkelijker om profielen voor bepaalde apps te selecteren, tussen profielen te schakelen en werkgerelateerde schermafbeeldingen alleen in het werkprofiel op te slaan.

Beschikbaarheid

Android 14 is nu beschikbaar voor Pixel-telefoons (4A, 5G en hoger). Andere telefoons van fabrikanten als Samsung, Nothing, OnePlus en meer, zullen Android 14 later dit jaar krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Informatieopvraagcapaciteiten van AI-model onderzocht in OpenAI-studie

In een recente studie uitgevoerd door OpenAI, de organisatie achter ChatGPT, hebben…

Elon Musk’s X desinformatie rapporteerfunctie 

De tool die sinds 2021 beschikbaar was in de VS, Australië en…

Investeringsmogelijkheden in groene energieprojecten

Investeren in groene energieprojecten biedt niet alleen kansen voor duurzame ontwikkeling, maar…

Het benadrukken van de inzet van Nederland op het gebied van duurzaamheid en hernieuwbare energie

Nederland staat voorop als het gaat om toewijding aan duurzaamheid en hernieuwbare…