man-vrouw-onderzoek-wetenschap

AI kan behoorlijk prijzig worden! Volgens een studie van onderzoekers aan het Massachusetts Institute of Technology is het in bijna 80% van de gevallen eigenlijk goedkoper om goede oude mensen de klus te laten klaren.

Deze MIT-onderzoekers doken diep in het hele debat over mens versus machine, om te kijken of het zinvol was om robots bepaalde taken te laten overnemen. Ze keken naar banen zoals lesgeven en het taxeren van onroerend goed, waar geavanceerde beeldherkenningssoftware een helpende hand zou kunnen bieden.

Raad eens wat ze ontdekten? Slechts ongeveer 23% van de banen kan worden vervangen door AI zonder de bank te breken. Ja, de rest van de tijd is het gewoon budgetvriendelijker om vast te houden aan de menselijke aanpak, omdat het opzetten en draaien van die AI-systemen aardig wat geld kan kosten.

Maar verlies de hoop nog niet! De MIT-onderzoekers voorspellen dat in de toekomst ongeveer 40% van de taken misschien beter af is in handen van AI tegen 2030. Naarmate de kosten dalen en de nauwkeurigheid toeneemt, zouden we wel eens meer robots aan het werk kunnen zien.

Wacht even, toch! Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaf ons een beetje waarschuwing. Ze zeggen dat als AI, zoals onze vriend ChatGPT, meer taken gaat overnemen, het bijna 40% van de banen wereldwijd zou kunnen beïnvloeden. IMF-CEO Kristalina Georgieva houdt de situatie in de gaten.

Hier is het laatste nieuws: de overheid neemt contact op met de Sociaal-Economische Raad (SER) voor advies. Ze willen uitvinden welke banen mogelijk in gevaar zijn omdat AI binnenkomt en taken overneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Elon Musk’s X desinformatie rapporteerfunctie 

De tool die sinds 2021 beschikbaar was in de VS, Australië en…
Social media

Vijf manieren waarop social media jou verslaafd maken

Je kent het wel: even een mailtje lezen of een filmpje kijken…

De impact van de overgang van de iPhone 15 naar USB-C

Apple moet de grootste verandering in zijn assortiment elektronische apparaten doorvoeren door…

ChatGPT kan nu real-time surfen op het internet

ChatGPT was eerder getraind op gegevens tot september 2022. Dat is echter…