iPhone 15 pro model connected to a MacBook using the USB 3 connector.
  • De iPhone 15 krijgt een USB-C-connector ter vervanging van de Lightning-connector die Apple in 2012 introduceerde met de iPhone 5.
  • In 2022 hebben ministers van EU-lidstaten goedkeuring gegeven voor een gemeenschappelijke oplaadwet die vereist dat elektronische apparaten USB-C-opladen ondersteunen in 2024.
  • De regels van de EU zijn ontworpen om elektronisch afval te verminderen, wat betekent dat opladers vaker hergebruikt kunnen worden.

Apple moet de grootste verandering in zijn assortiment elektronische apparaten doorvoeren door de Lightning-connector te vervangen door de USB-C-connector op zijn iPhones. Dit zal voor het eerst gebeuren bij de lancering van de iPhone 15, in lijn met wat Europese regelgevers hebben voorgeschreven.

iPhone 15 lineup

De regels, die in oktober 2022 definitieve goedkeuring kregen van ministers van EU-lidstaten, vereisen dat alle smartphones tegen 2024 standaard USB-opladen moeten hebben. USB-C-pluggen zijn al standaard op andere apparaten die zijn vervaardigd door de concurrenten van Apple, zoals Samsung en Motorola, met als doel het oplaadlandschap te stroomlijnen en geen dongles meer nodig te hebben om een telefoon op te laden.

Hoewel het bedrijf bezwaar had gemaakt tegen de regelgeving en beweerde dat dit de innovatie zou belemmeren, is de EU-markt groot genoeg voor het bedrijf om deze niet te willen verliezen. Verdedigers van de Lightning-connector hadden gewezen op een toename van elektronisch afval door het vervangen van de op Lightning-gebaseerde adapters die al in bezit zijn van gebruikers over de hele wereld.

Aanvankelijk weigerde de hoofdmarketingmanager van Apple, Greg Joswiak, vragen te beantwoorden over het tijdstip van de invoering van USB-C op iPhones of over de vraag of het bedrijf zou proberen van USB-C iPhones een exclusief product voor de EU te maken. Dit werd echter bevestigd met de lancering van de iPhone 15, wat liet zien dat de iPhone-maker weinig keus had dan om mee te gaan om te blijven profiteren van de EU-markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Informatieopvraagcapaciteiten van AI-model onderzocht in OpenAI-studie

In een recente studie uitgevoerd door OpenAI, de organisatie achter ChatGPT, hebben…

Elon Musk’s X desinformatie rapporteerfunctie 

De tool die sinds 2021 beschikbaar was in de VS, Australië en…

Investeringsmogelijkheden in groene energieprojecten

Investeren in groene energieprojecten biedt niet alleen kansen voor duurzame ontwikkeling, maar…

Het benadrukken van de inzet van Nederland op het gebied van duurzaamheid en hernieuwbare energie

Nederland staat voorop als het gaat om toewijding aan duurzaamheid en hernieuwbare…