Google heeft een gave nieuwe functie geïntroduceerd voor de Pixel 8, Pixel 8 Pro en de nieuwste Samsung Galaxy S24-telefoons. Nu kunnen gebruikers eenvoudig zoeken naar dingen binnen elke app zonder deze te sluiten.

Met de functie ‘Circle to Search’ kunnen gebruikers eenvoudig een cirkel trekken, markeren of op een deel van een foto, video of tekst drukken om snel informatie te vinden. Deze handige AI-zoekfunctie werd aangekondigd in een blog van Google en wordt gelanceerd op 31 januari.

De nieuwe Samsung Galaxy S24 is uitgerust met het nieuwste AI-model van Google genaamd Gemini. Met deze AI-tool kunnen opdrachten worden gegeven via geluidsopnamen met de Recorder-app. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld aan Gemini vragen om een samenvatting te geven van een gesproken tekst.

Google introduceerde het AI-model al een maand geleden voor zijn nieuwste Pixel-apparaten. De nieuwe Samsung-telefoons krijgen niet alleen het AI-model, maar ook een hulpmiddel om berichten te schrijven en een AI-functie die lange teksten kan samenvatten, zelfs tijdens het rijden.

Naast deze updates verbetert Google zijn Lens-app, waardoor gebruikers informatie kunnen opzoeken door eenvoudig een foto te nemen. Voorheen kon Lens alleen basisinformatie vinden, zoals de naam van een spel, maar nu kan het met de kracht van AI complexere vragen aan. Het kan gebruikers bijvoorbeeld helpen strategieën te bedenken om een spel te winnen. Dit maakt het zoeken naar informatie nog toegankelijker en leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Informatieopvraagcapaciteiten van AI-model onderzocht in OpenAI-studie

In een recente studie uitgevoerd door OpenAI, de organisatie achter ChatGPT, hebben…

Elon Musk’s X desinformatie rapporteerfunctie 

De tool die sinds 2021 beschikbaar was in de VS, Australië en…

Investeringsmogelijkheden in groene energieprojecten

Investeren in groene energieprojecten biedt niet alleen kansen voor duurzame ontwikkeling, maar…

Het benadrukken van de inzet van Nederland op het gebied van duurzaamheid en hernieuwbare energie

Nederland staat voorop als het gaat om toewijding aan duurzaamheid en hernieuwbare…