Google heeft een gave nieuwe functie geïntroduceerd voor de Pixel 8, Pixel 8 Pro en de nieuwste Samsung Galaxy S24-telefoons. Nu kunnen gebruikers eenvoudig zoeken naar dingen binnen elke app zonder deze te sluiten.

Met de functie ‘Circle to Search’ kunnen gebruikers eenvoudig een cirkel trekken, markeren of op een deel van een foto, video of tekst drukken om snel informatie te vinden. Deze handige AI-zoekfunctie werd aangekondigd in een blog van Google en wordt gelanceerd op 31 januari.

De nieuwe Samsung Galaxy S24 is uitgerust met het nieuwste AI-model van Google genaamd Gemini. Met deze AI-tool kunnen opdrachten worden gegeven via geluidsopnamen met de Recorder-app. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld aan Gemini vragen om een samenvatting te geven van een gesproken tekst.

Google introduceerde het AI-model al een maand geleden voor zijn nieuwste Pixel-apparaten. De nieuwe Samsung-telefoons krijgen niet alleen het AI-model, maar ook een hulpmiddel om berichten te schrijven en een AI-functie die lange teksten kan samenvatten, zelfs tijdens het rijden.

Naast deze updates verbetert Google zijn Lens-app, waardoor gebruikers informatie kunnen opzoeken door eenvoudig een foto te nemen. Voorheen kon Lens alleen basisinformatie vinden, zoals de naam van een spel, maar nu kan het met de kracht van AI complexere vragen aan. Het kan gebruikers bijvoorbeeld helpen strategieën te bedenken om een spel te winnen. Dit maakt het zoeken naar informatie nog toegankelijker en leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Elon Musk’s X desinformatie rapporteerfunctie 

De tool die sinds 2021 beschikbaar was in de VS, Australië en…
Social media

Vijf manieren waarop social media jou verslaafd maken

Je kent het wel: even een mailtje lezen of een filmpje kijken…

De impact van de overgang van de iPhone 15 naar USB-C

Apple moet de grootste verandering in zijn assortiment elektronische apparaten doorvoeren door…

ChatGPT kan nu real-time surfen op het internet

ChatGPT was eerder getraind op gegevens tot september 2022. Dat is echter…